Verstandskiezen

De procedure voor het trekken van een verstandskies van enige complexiteit in onze tandheelkundige kliniek in Den Haag wordt in één stap uitgevoerd. Onze arts werkt al meer dan dertig jaar in de chirurgie, hij behandelt zelfs de meest abnormale gevallen van verstandskiezen met minimaal ongemak voor de patiënt. We gebruiken ook moderne anesthesie, waardoor het verwijderingsproces pijnloos is.

Wat u moet weten over
Verstandskiezen

Redenen voor het verwijderen van een verstandskies

Verstandskiezen worden in de tandheelkunde derde molaren of achtste tandheelkunde genoemd, als je telt vanaf het midden van het onder- of bovengebit. Dit is eigenlijk een beginsel dat we hebben geërfd van onze verre voorouders, wiens kaken veel breder waren. Omdat we thermisch bewerkt voedsel eten, heeft de structuur van onze botten evolutionaire veranderingen ondergaan en is het aantal tanden bij de meeste mensen hetzelfde gebleven.

Verstandskiezen hebben geen melktand voorgangers zoals normale kiezen, hun beginselen worden gevormd op de leeftijd van 4-5 jaar. Ze barsten laat uit, gemiddeld 18-30 jaar oud. Omdat het gebit tegen die tijd al is gevormd, heeft de verstandskies voor de meeste mensen niet genoeg ruimte. De tand ontwikkelt zich in de verkeerde hoek, begint tegen de hele rij kiezen te drukken en te verplaatsen en verandert de beet. Soms barst de tand niet volledig door en veroorzaakt ontsteking van het tandvlees en zwelling van de zachte weefsels. Dit alles is pijnlijk en kan tot nog grotere complicaties leiden. Om dergelijke onaangename symptomen en dure orthodontische behandelingen te voorkomen, is het gemakkelijker om de verstandskies op tijd te verwijderen.

Is het altijd nodig om een ​​verstandskies te verwijderen?

Diverse specialisten zijn van mening dat verstandskiezen altijd moeten worden verwijderd. In feite, als de verstandskies de juiste positie heeft doorgesneden, het kauwen niet hindert en geen ongemak veroorzaakt, verschilt hij niet van de rest van de tanden. Maar u moet rekening houden met de ontoegankelijkheid voor een tandenborstel en speciale aandacht besteden aan hygiëne, en regelmatig worden onderzocht door een tandarts.

Procedure voor het trekken van verstandskiezen

Alvorens te besluiten een verstandskies te verwijderen, voert de tandarts röntgendiagnostiek uit. De afbeelding toont de locatie van de tand, de structuur van de wortels, de staat van de kanalen, mogelijke pathologieën – kortom, het bevat informatie om de juiste verwijderingsmethode te kiezen.

Als de kroon van de tand goed bewaard is gebleven en er geen complicaties zijn, wordt de procedure uitgevoerd met een tang en duurt deze 10-30 minuten.

Om een ​​problematische verstandskies te verwijderen, gebruikt de arts andere chirurgische instrumenten (scalpel, boormachine, enz.) En de duur van de operatie wordt verlengd tot 2 uur.

Verzorging na het trekken van een verstandskies

Na het einde van de anesthesie treedt pijn op de plaats van tandextractie. Ze duren 3-5 dagen, maar de pijn hoeft niet te worden doorstaan, neem pijnstillers. Het belangrijkste is dat voordat het gat geneest, voorzichtig moet zijn met eten en drinken. Je moet geen warm of te koud voedsel eten, het is beter om af te zien van alcohol en roken. Raak de plaats waar de tand was niet aan met uw tong, om het bloedstolsel dat de tandholte tegen bacteriën beschermt niet te beschadigen.
Als uw toestand binnen enkele dagen niet is verbeterd, de pijn is toegenomen of de temperatuur is gestegen, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers