Kinder
tandheelkunde

Een kind leren om goed voor zijn of haar gebit te zorgen is bepalend voor het verdere leven van uw kind. In Aesthetic Dental Center wennen kinderen eraan om zonder angst in de tandartsstoel te zitten en leren ze om te gaan met het verzorgen van hun gebit.

Alvorens aan de slag te gaan, legt de kindertandarts op speelse wijze het patiëntje uit wat er gaat gebeuren. Het kind doet mee aan het spel en laat al rustig alle procedures uitvoeren en helpt zelfs mee. Als u eenmaal bij ons op bezoek bent geweest, hoeft u uw kind niet meer over te halen om naar de tandarts te gaan. Kinderen gaan er gemakkelijk mee om, om de tandarts bij Aesthetic Dental Center weer te zien.

We raden aan om met reguliere tandartscontroles te beginnen wanneer uw kind 2 – 2,5 jaar oud is. De groei en conditie van melktanden beïnvloeden de toekomstige gezondheid van de permanente tanden, de vorming van een beet en zelfs de juistheid van spraak. Het is beter om slechte gewoontes te voorkomen en eventuele orthodontische problemen in een vroeg stadium te corrigeren.

Wat u moet weten over
Kindertandheelkunde

Gebitsreiniging

Meestal zijn kinderen niet erg verantwoordelijk als het gaat om mondhygiëne; hygiënische reiniging beschermt namelijk hun tanden. Bij Aesthetic Dental Center verwijderen we tandsteen en tandplak van kindertanden met behulp van het AirFlow-systeem. De techniek is comfortabel, zelfs voor gevoelige tanden, het is een uitstekende preventie van cariës en bovendien een goede gewoonte.

Fluorisering van tanden

Kinderglazuur is kwetsbaar, het bevat niet genoeg mineralen om ziektekiemen en de ontwikkeling van cariës tegen te gaan. Daarom raden we aan om het uitwendig te voeden met professionele fluorideproducten. In een paar minuten na het aanbrengen van een speciale voorbereiding op de tanden van het kind, is het glazuur verzadigd met de vereiste hoeveelheid fluoride en wordt de natuurlijke beschermende barrière van de tanden versterkt. Deze procedure moet twee keer per jaar worden uitgevoerd, niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor adolescenten.

Behandeling van kindercariës

Bij de behandeling van kindercariës gaat het niet altijd om boren met een boormachine. In de vroege stadia kan fluoridering voldoende zijn. Ernstigere verwondingen behandelen we met infiltratie en ozontherapie. Wij behandelen diepe kindercariës onder plaatselijke verdoving.

Orthodontie voor kinderen

Vaak wordt bij kinderen op jonge leeftijd een malocclusie gevormd. U moet een afspraak maken met een orthodontist als:

  • U merkt dat het kind moeite heeft met slikken of ademen.
  • Uw kind slechte gewoonten heeft ontwikkeld, zoals op zijn lip bijten of op zijn duim zuigen.
  • Tanden werden verwijderd voor therapeutische indicaties.
  • Het gebit snel begon te vervormen en er niet genoeg ruimte is voor blijvende tanden.
  • Trauma aan de maxillofaciale regio.

Om orthodontische problemen van kinderen te corrigeren, gebruiken we verschillende technieken: vestibulaire platen, myofunctionele trainers, verwijderbare plaatapparaten, lipbumpers, enz.

https://adc.zaakmakers.com/wp-content/uploads/2021/06/Edited-5.jpg

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers