Implantaten

Implantaat-ondersteunde tanden zijn vanuit esthetisch en functioneel oogpunt de beste optie voor het vervangen van een echte tand. Een vakkundig gemaakt implantaat verschilt uiterlijk niet van andere tanden, herhaalt de kauwfunctie van een echte tand volledig en schendt de fysiologische kenmerken van de mondholte niet.

Aesthetic Dental Center heeft meer dan 30 jaar ervaring in implantologie. Voor de vervaardiging van implantaten gebruiken we Italiaanse, Israëlische en Zwitserse materialen – dit is naar onze mening het beste dat de tandheelkundige industrie vandaag biedt. U kunt kiezen voor implantaten van zirkonium of keramiek, of gecombineerde implantaten maken van twee materialen. Installatie van één implantaat in onze kliniek kost vanaf 1400 euro.

Wat u moet weten over
Implantaten

Soorten implantaten

Het implantaat bestaat uit een titanium schroef, die in het bot wordt bevestigd, en een esthetisch deel – een kroon die uw tand volledig herhaalt. De schroef is alleen gemaakt van titanium, omdat dit op dit moment het enige materiaal is dat biocompatibel is met het menselijk lichaam, maar de esthetische kroon kan van zirkonium of keramiek zijn.

Zirkoniumdeoxide kronen

Zirkoniumdioxide is het beste esthetische materiaal dat de tandheelkunde tegenwoordig kan bieden voor tandprothesen.
Zirkonium kronen zijn hypoallergeen. Ze hebben een hoge sterkte, daarom zijn ze geschikt voor protheses van elke tand met volledige behoud van de kauwfunctie. Ze zijn bovendien dun en licht en vereisen niet tot nauwelijks veel slijpen van de aangrenzende tanden. Ondanks zijn dunheid en lichtheid, is er geen metalen steun of tandvlees zichtbaar door dit esthetische materiaal. De zirkoniumkroon past precies op het tandvlees, dus zelfs na verloop van tijd is er geen verslapping van zachte weefsels en verschijnt er geen lelijke band tussen de kroon en het tandvlees. Het materiaal heeft een transparantie en structuur die het menselijke glazuur volledig herhaalt, dus het is bijna onmogelijk om een ​​kroon van een echte tand te onderscheiden. Zirkoniumkronen zijn duurder dan keramische kronen, maar hun levensduur is bijna twee keer zo lang.

Keramische kronen

Keramische kronen zijn een meer budgetoptie. Ze zijn ook hypoallergeen, behouden hun kleur gedurende de hele levensduur, maar zijn in tegenstelling tot zirkonium kwetsbaarder. Ze kunnen na verloop van tijd slijten of barsten. De levensduur van een keramische kroon is van 5-10 jaar.

Botmassa opbouwen

Om ervoor te zorgen dat het implantaat goed blijft zitten, heeft het voldoende botmassa nodig. Maar als er een lange tijd is verstreken na het trekken van de tand, neemt het bot in de zone van de tandholte af in omvang. Parodontitis kan ook leiden tot botverlies. In dit geval moet een botvergroting worden uitgevoerd voordat het implantaat wordt geplaatst. De chirurg van het Aesthetic Dental Center plaatst een bottransplantaat, dat vervolgens als solide basis voor het implantaat dient.

Implantaat installatie procedure:

De behandelingsplanning begint met een gedetailleerd onderzoek, beoordeling van röntgenfoto’s en de algemene toestand van de patiënt. Als er geen botvergroting nodig is, duurt de implantatieprocedure ongeveer 30 minuten.
Installatie van een titanium schroef gebeurt onder plaatselijke verdoving, algehele verdoving is mogelijk op speciale wensen van de patiënt. De chirurg maakt een kleine incisie in het tandvlees, waardoor het botweefsel bloot komt te liggen. Daarna maakt hij met precieze instrumenten het gaatje klaar, schroeft hij het implantaat in en hecht hij het tandvlees. Het duurt 6-8 weken voordat het implantaat stevig aan het bot is gehecht. Deze periode veroorzaakt geen bijzondere problemen, het belangrijkste is om de hygiëne goed te bewaken. Op dit moment wordt een tijdelijke prothese geplaatst.
Na volledige genezing wordt een permanent kunstgebit geplaatst. Afhankelijk van de gekozen techniek wordt deze op het implantaat gecementeerd of geschroefd.

Implantaat zorg

Valse tanden zijn niet vatbaar voor cariës, maar dit betekent niet dat mondhygiëne kan worden verwaarloosd. Als u uw tanden slecht poetst, tandsteen niet verwijdert en niet op tijd professioneel schoonmaakt, kunnen door microben de zachte weefsels rond het implantaat ontstoken raken. Om alle mogelijke complicaties te voorkomen, moet u elke zes maanden een tandheelkundige controle hebben.

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers