Facing

De belangrijkste criteria van het Aesthetic Dental Center bij de vervaardiging van facings zijn hun natuurlijke uitstraling, duurzaamheid en comfort voor de patiënt.
Wij maken composiet en keramische facing met behulp van een digitale scanner en microscoop.
In slechts twee weken, volgens onze afbeeldingen, giet een laboratorium in Italië keramische structuren van onovertroffen kwaliteit en prestaties. Ze hebben dezelfde transparantie, reliëf en textuur als echt menselijk glazuur. Wij zijn trots op het resultaat van ons werk en het is voor ons belangrijk dat u blij bent met uw nieuwe lach.

Met het programma Infomedics Betaalplan is vandaag voor iedereen een mooie glimlach beschikbaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat u moet weten over
Facing

Soorten facings

Facings zijn dunne, lichtgewicht platen die het esthetische probleem van tandafwijkingen in het zichtbare gebied oplossen. Omdat de vorm van de tanden, de kleur of de grootte ervan je humeur bederven en ongemak veroorzaken, installeren we vergelijkbare orthopedische structuren op hun buitenoppervlak.

Er zijn twee soorten facings: composiet en keramiek.

Composiet wordt ook wel therapeutisch of herstellend genoemd. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat lijkt op dat waarvan afdichtingen zijn gemaakt. Dit type facing is goedkoper dan keramiek en is gemakkelijk te corrigeren voor de tandarts. Composiet wordt na verloop van tijd dof, verandert van kleur en ziet er niet zo natuurlijk uit als keramiek.

Keramische facings zijn veel betrouwbaarder en esthetischer dan composieten. Deze dunne en lichte platen met een dikte van 0,5-1 mm worden in het laboratorium gemaakt door tandtechnici met behulp van digitale beelden. De kant-en-klare structuren passen perfect op de tanden en beschermen ze tegen het binnendringen van bacteriën.

Sommige klanten denken dat bij composietfacing slijpen niet nodig is. Dit is niet waar. In beide gevallen moeten de tanden worden gecorrigeerd. Maar in het Aesthetic Dental Center gebruiken we nauwkeurig gecentreerde boren en microscopen, daarom minimaliseren we de impact op de tanden en werken we alleen binnen de glazuurlaag tot de strikt vereiste diepte.

Kenmerken van het installeren van keramisch facings

Installatie van keramische facings duurt 2-3 bezoeken. Bij het eerste consult komen we erachter welk probleem je wilt oplossen met behulp van facings, of het nu gaat om het aanpassen van de vorm, kleur of het uitlijnen van het gebit. In sommige gevallen is een voorafgaande orthodontische behandeling vereist.

Verder modelleert de tandarts van het Aesthetic Dental Center uw toekomstige glimlach met behulp van wax-up en mock-up-technologieën. Dit wil zeggen, dat het een siliconenafdruk van facings maakt zodat u het kunt passen en eventueel corrigeren. Deze techniek wordt alleen gebruikt door tandartsen met technologische apparatuur van hoog niveau.  Nadat alle aanpassingen zijn gemaakt, bereidt de arts de tand zorgvuldig voor, waarna een nieuwe afdruk wordt gemaakt. Een scan van deze afdruk wordt naar een Italiaans laboratorium gestuurd en de tanden worden afgesloten met tijdelijke platen. In het laboratorium worden facings gemaakt binnen 3 dagen tot 2 weken. Wanneer de afgewerkte ontwerpen zijn ontvangen, passen we deze aan en als het resultaat helemaal bij u past, plaatsen we dit op uw gebit.

Levensduur en onderhoud van keramische facings 

Keramische facings gaan net zo lang mee als uw tanden. Ze hebben geen speciale aandacht nodig. U moet ze op dezelfde manier verzorgen als bij echt glazuur: niet knagen op harde voorwerpen, twee keer per dag schoonmaken en regelmatig naar de tandarts gaan.

Neem contact op

Bel ons direct
Tel: +31(0)70-2230082
E-mail ons
info@aestheticdentalcenter.nl

Maak een afspraak

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers 

©2021 Aesthetic Dental Center – Alle rechten voorbehouden

Webdesign & Development by Zaakmakers